Bij hatless.com weten we dat geweldige content niet alleen helpt bij het promoten van de deskundigheid van een concept via het geschreven woord, het helpt je ook bij het behalen van andere doelen. Of het nou gaat om het bevorderen van de online vindbaarheid, autoriteit of het creëren van loyaliteit: de mogelijkheden zijn oneindig.

Content en kwaliteit

Online autoriteit claimen is belangrijk. Het vergroot niet alleen de kans dat potentiële klanten je vertrouwen, het helpt ook bij link-marketing en SEO-optimalisatie in het algemeen. Hoe claim je online autoriteit?

De eerste stap: act like one

Claim autoriteit op je website, zonder te overdrijven. Laat mensen zien waarom ze op jouw dienstverlening kunnen rekenen en vertrouwen.

De tweede stap: hanteer een consistente stijl en geweldige content

Zo vergroot je de kans dat jouw website als een bron genoemd wordt binnen jouw branche.

De laatste stap: hard blijven werken

Door middel van goede content te laten zien dat je voorop loopt in de markt, dat je bereid bent hard te werken voor anderen en dat jij je als autoriteit niet verschuilt achter een pseudoniem: klanten weten met wie ze zaken doen en ze kunnen je gemakkelijk benaderen.

Waar draait content allemaal om

Waarom is geweldige content belangrijk? Content heeft verschillende doelen: het moet autoriteit uitstralen, het moet georiënteerd zijn op de bezoeker, het moet linkbaar en vooral nuttig zijn. Nuttige content leidt namelijk tot loyaliteit en dat is wat je wilt bereiken, dat de bezoeker terug komt bij jou.

Content wordt geschreven om mensen en/of websites aan je te binden. Door de focus te leggen op het vakgebied van de bezoekers van een website, zorgen wij er voor de content hierop aansluit en dat jij autoriteit kunt claimen op het gebied van content.

Content als handvat voor link-marketing en linkbait

De resultaten van goede content zouden altijd meetbaar moeten zijn. Dit kan in de vorm van aantallen links naar een website, loyaliteit van de bezoeker, shares, positieve recensies en reacties en de tijd die de bezoeker op de website spendeert.

Content speelt een cruciale rol op het gebied van de lange termijn strategieën en link-marketing. Deze factoren zijn uitstekende voorbeelden van goede content, maar wie echt profijt wil hebben van content heeft links nodig. Dit kan door middel van link-marketing, maar ook door middel van link-bait. Het voornaamste is dat de content uiteindelijk dusdanig gevonden wordt dat het op een vanzelfsprekende manier zowel links als bezoekers aantrekt.