hero icon

Technische SEO

Een website moet altijd overal snel laden. Ongeacht het device of internetsnelheid. Daarom optimaliseren we niet alleen websites, maar bouwen we hele supersnelle en toegankelijke websites.

Een goed crawlbare website

Een website maak je niet voor zoekmachines, maar voor bezoekers. Door technische SEO logica te implementeren creëer je een win-win: zoekmachines én bezoekers vinden je site fijn. Wij weten alles over de technische aspecten die hier bij komen kijken.

Contact opnemen over een technische optimalisatie

De technische checklist van Hatless

 • De site laadt snel op mobiel, desktop en tablet. Bij voorkeur onder de 2 seconden laadtijd.
 • De site heeft geen vertraging op het gebied van de eerste input. Om een goede pagina ervaring te bieden moet de eerste input onder de 100 milliseconden zitten.
 • De site is visueel stabiel. Dat wil zeggen: geen veranderingen in de layout. Het is van belang dat de bezoeker geen onverwachte veranderingen ervaart.
 • De site is toegankelijk voor letterlijk iedereen: voor mensen met een slechte internetverbinding, voor mensen met een verminderd zicht, voor crawlers en spiders en natuurlijk voor voice bots.
 • Best practices: we hebben een behoorlijk aantal technische SEO standaarden. Denk hierbij aan eenen goede sitemap, correcte interne linking, een optimale hierachië en URL structuur, een errorvrije website, de juiste redirects, afbeeldingen en nog veel meer.

"Tijdens de lancering van mijn nieuwe webshop heeft Hatless met technische SEO een verschil gemaakt. De snelheid van mijn Magento webshop was meer dan 15 seconden en dat wou ik verbeteren. Het scherpe rapport met technische verbeteringen zorgde ervoor dat de laadtijd rond de 2 seconden gerealiseerd. Daarnaast was de communicatie prettig, vlot en meedenkend."

Ronald Kurvers
Algemeen Directeur van BKC Groep
Toe aan een technisch uitblinkende website?

Hoe pakken we technische SEO aan?

Hieronder lees je hoe het technische SEO proces er bij Hatless uit ziet. Iedere stap zetten we zorgvuldig. Zo streven we naar een volledig technische geoptimaliseerde site.

 • Een goed gesprek

  We vinden het belangrijk dat we voorafgaand aan het traject op één lijn zitten. Wat zijn je wensen? Waar wil je naartoe? Is er voldoende capaciteit om de technische punten op te pakken? Dit zijn voor ons belangrijke vraagstukken die betrekking hebben op de uitvoering van de technische werkzaamheden.

 • Een technische audit

  In de audit onderzoeken en analyseren we de site van top tot teen. Dit doen we aan de hand van een checklist. We stoppen niet eerder voordat we alle technische aspecten hebben bekeken. Uit de audit komen vrijwel altijd verbeterpunten.

 • Uitvoering van technische werkzaamheden

  Na de audit is het zaak dat technische SEO verbeterpunten worden opgepakt en doorgevoerd. Tijdens dit traject kunnen we voorzien in de uitvoering of bieden we indien nodig support aan. Hierdoor zorgen we voor het doorvoeren van alle verbeterpunten tot in de kleinste details.

Veelgestelde vragen omtrent technische SEO

Het is begrijpelijk dat techniek vragen met zich mee brengt. Het is een zeer specialistische tak van sport, waarin wij altijd gaan voor de beste resultaten. Hieronder lees je de veelgestelde vragen.

Wat is technische SEO?

De techniek is het fundament van je website. Je wil niet alleen dat het werkt, maar je wil ook dat bezoekers er snel en cross device hun weg goed kunnen vinden.

Welke factoren komen kijken bij een technische audit?

Behoorlijk veel. We kunnen beter zeggen: wat niet. Want alles kan van invloed zijn op techniek. Enkele factoren waar je aan kunt denken zijn: snelheid, indexatie, accessibility, best practices, afbeeldingen, inladen van scripten, veiligheid van je website, URL structuur, etc.

Realiseren jullie ook websites?

Jazeker. Wij realiseren razendsnelle WordPress websites met ons eigen WordPress thema. Ook bouwen we custom sites met Jamstack. We zijn over beiden razend enthousiast, dus wanneer je geïnteresseerd bent in een technisch geweldige website, vertellen we je graag meer.
Zet het Hatless team aan jouw project

De SEO techniek volledig in orde?

Dan kunnen we door! We zijn gedreven om al onze pijlers optimaal in te richten. Naast de techniek zijn we ook dagelijks bezig met het verbeteren en realiseren van content en een linkprofiel.