Links

Realisatie EKvoetbal.nl

EKvoetbal.nl

Diensten

Linkmarketing

Content marketing

Technische realisatie

Dé EK voetbal site van Nederland

Dat het EK een hele happening is, weet iedere voetballiefhebber. Iedere 4 jaar wordt dit evenement gehouden en zijn Nederlandsers massaal op zoek naar speelschema's, standen en andere informatie van het toernooi. De domeinnaam kwam vrij en dat heeft ervoor gezorgd dat een wisseling van houder plaats heeft kunnen vinden.

Snel indexeerbare en zichtbare content

Om de meest betrouwbare EK voetbal bron op het internet te zijn hebben we met EKvoetbal.nl ingezet op een snelle website met overzichtelijke content:

Een eerste stap in de ontwikkeling van EKVoetbal was om de bezoeker snel een antwoord op zijn vraag te laten vinden. Vervolgens is met overzichtelijke content een tweede stap richting een succesvolle SEO campagne gezet. De laatste stap - de linkmarketing - was door het korte tijdsbestek een interessante uitdaging. Het doel was om in een aantal maanden een topscore te behalen aan relevante sites die naar EKvoetbal.nl linken. En dat is gelukt!

"Ongeveer een jaar voor het EK voetbal in 2021 zijn we begonnen met het opzetten van EKvoetbal.nl. Ondanks dat de concurrentie al jaren eerder gestart was lukte het om, organisch, meer dan 1 miljoen bezoekers naar de website te trekken. Een goed contentplan, ondersteund met kwalitatieve linkbuilding zorgden voor vele goede, relevante posities binnen Google."

Bram Vermeulen
Co-Founder van EKvoetbal.nl

Een fantastisch begin

De zoekmachine is veel gebruikte tool om aan nuttige informatie te komen rondom het EK voetbal. De hoeveelheid zoekopdrachten zijn een sterke reden om de focus op SEO te hebben. Al met al zijn er meer dan 1 miljoen bezoekers geweest die lang op de site bleven. Er is een sterk fundament gelegd voor de komende EK's en de kennis die we hebben opgedaan tijdens de campagne zullen we inzetten om de autoriteit de komende jaren nóg groter te laten worden.

 • 150
  Verwijzende domeinen

  Van 0 naar ruim 150 verwijzende domeinen in twee maanden. Deze zijn zowel organisch en door een linkmarketing campagne tot stand gekomen.

 • 1.0M+
  Bezoekers

  Meer dan een miljoen bezoeken in het eerste jaar!

 • 6.000
  Organische zoektermen

  Vanaf de realisatie was de site al vindbaar op belangrijke termen. Naarmate de tijd vorderde kwamen er vele termen bij waarop de site organisch vindbaar was. In totaal staat de teller op ruim 6.000

“Gaaf dat we alle verwachtingen ruimschoots hebben overtroffen. Zonder de goede samenwerking was dat nooit gelukt.“
Bram Vermeulen, Co-founder van EKvoetbal.nl
Ook zo'n gave case met jouw site?