Waarom werken wij met een retainer?

Wij zijn creatieve SEO specialisten die de hoogste kwaliteit nastreven, het kan daarom lastig zijn op op projectbasis te werken en van een uurtje factuurtje zijn wij geen fan. Het leveren van de hoogste kwaliteit staat in alles wat we doen centraal en een retainer past daarbij. Een retainer is een vast bedrag per maand, dat we afspreken voor een bepaalde periode. Binnen deze periode voeren we alle werkzaamheden zo efficient mogelijk uit.

Werkzaamheden

Voorafgaand aan de samenwerking spreken we af wat de werkzaamheden gaan zijn.

De werkzaamheden kunnen dagelijks zeer uiteenlopen, van het checken van een website, het samenstellen van een contentplan tot het vinden van websites om te benaderen.

We werken het liefst in blokken, zodat we in een flow zitten. Dan zijn we op ons best en efficiëntst.

Voordelen van een retainer

  • Iedere maand hetzelfde bedrag, ongeacht de werkzaamheden. Zo krijg je nooit een onverwachtse factuur en kunnen wij de werkzaamheden goed inplannen.
  • We plannen de werkzaamheden zorgvuldig in, zo kunnen we de kwaliteit het beste waarborgen.
  • Flexabiliteit is een groot goed: door flexibel te zijn in de werkzaamheden kunnen we helpen op vrijwel ieder aspect dat binnen de retainer valt.
  • Waarborging van de kwaliteit: we leven voor maatwerk en streven altijd de hoogste kwaliteit na. Een retainer geeft ons de flexibiliteit om écht de puntjes op de i te zetten én de hoogste kwaliteit te bieden.

Voorbeeldsituatie 1: de linkmarketing campagne

We doen een linkcampagne waarbij we zo veel mogelijk links proberen te vergaren naar je website. In principe is dit een maandelijks thema, maar tijdens de zomervakanties, feestdagen en in sommige maanden (zoals december) is het lastig om een goede linkmarketing campagne te doen. Dat komt voornamelijk omdat mailverkeer een cruciale rol speelt. In een periode waarin er veel marketing mails gestuurd worden, sneeuw een linkmarketing campagne al gauw onder en op het moment dat men bezig is met andere zaken, zoals een vakantie of het afronden van een kwartaal, wordt een linkcampagne mail mogelijk niet beantwoord.

Dankzij het hanteren van een retainer kunnen we onze werkzaamheden (flexibel) plannen, waardoor we om de vakanties en minder goede maanden heen kunnen de linkcampagne kunnen uitvoeren. Zo behalen we het best mogelijke resultaat.

Voorbeeldsituatie 2: een grote SEO update

Een grote update, zoals het wijzigen van de URL structuur of het verhuizen van de site, heeft vrijwel altijd gevolgen voor SEO. Aan alles moet gedacht zijn. Het voorbereiden, uitvoeren en achteraf checken van alle wijzigingen is een tijdrovende klus. Het zou zomaar twee maanden kunnen kosten in tijd, op het moment dat er een maandelijks budget zou zijn. Dankzij de retainer kunnen we alle werkzaamheden in een kortere tijdspanne uitvoeren.

Door het gebruik van een retainer kunnen we alles zo efficient mogelijk plannen, waardoor de grote wijziging zo kort mogelijk duurt.

Veelgestelde vragen over retainers

Vallen alle werkzaamheden binnen de retainer?

In 9/10 gevallen is dat zo. Bij sommige retainers hebben we vooraf de afspraak gemaakt om bijvoorbeeld één type werkzaamheid te doen. Zoals het realiseren van een Jamstack website of het doen van een linkcampagne. Op het moment dat daarnaast nog werkzaamheden ontstaan, zal het los van de retainer in rekening gebracht worden. Dit communiceren we uiteraard vooraf.

Wanneer is een retainer op?

In principe nooit, want wij gaan ervan uit dat onze relaties voor altijd zijn (en dus doorlopend). Het kan wel zo zijn dat we alles uitgevoerd hebben van een bepaald jaar, dan gaat in principe de retainer van het jaar daarop in.

Krijg ik een rapportage?

Iedere maand vertellen we je wat we hebben gedaan. Dit doen we in een beknopte rapportage met bulletpoints. Uiteraard zijn we altijd bereikbaar voor suggesties, opmerkingen en vragen.

Hoe ver zit ik in mijn retainer?

We maken altijd een globale planning en communiceren duidelijk over hoeveel we denken dat het van de retainer gaat kosten. Zo heb je altijd een goede inschatting over waar we staan in de retainer. Is er tijd over? Dan kunnen we altijd extra werkzaamheden inplannen, denk hierbij aan meer content of een uitgebreidere linkcampagne. Hierin blijven we dankzij de retainer flexibel.