hero icon

Linkbuilding? Nee, bedankt.

Linkbuilding. We vergelijken het weleens met het aannemen van een LinkedIn-uitnodiging van een vage bekende die je al jaren niet meer hebt gesproken. Je accepteert ‘m uit beleefdheid, je netwerk wordt er iets groter door, maar het levert je weinig op. Een oprechte connectie ontbreekt. En dat is nu juist de basis van een succesvolle samenwerking.

Met linkbuilding is het niet veel anders. De naam doet vermoeden dat je met het plaatsen van links kunt bouwen aan je vindbaarheid. Maar dan zonder oprechte connectie als basis. En serieus op expeditie zonder gedegen reisplan is zelden een goed idee. Daarom worden wij niet warm van zulke oppervlakkige linknetwerkjes. We geloven er gewoon niet in.

Wij geloven meer in link earning dan linkbuilding

Links verdienen door écht waarde te bieden en een slimme strategie te koppelen aan een hoge gunfactor en waardevolle content. Daarmee verdien jij links op basis van bestaansrecht. Geen gewone links, maar long lasting links, die in principe nooit verwijderd worden. Omdat de fundering een degelijke strategie is, in plaats van drijfzand.

"Backlinks zijn cruciaal omdat een andere site graag bezoekers doorstuurt naar jouw site. Een betere bevestiging kan bijna niet. Dankzij Hatless krijgen we iedere maand mooie en organische backlinks."
Bob Gross, CEO bij Openingstijden.nl
 • Een content audit

  Met de content audit kijken we goed onder de spreekwoordelijke motorkap van een site. We bekijken welke on-page elementen we kunnen verbeteren. Zo brengen we onder andere de hiërarchie op de websites in kaart, kijken we naar interne linking, analyseren we mogelijke kannibalisatie en beoordelen we of de content de volledige lading van de zoekintentie dekt. Het beoogde resultaat: een volledig geoptimaliseerde website.

 • Een link audit

  Tijdens de link audit wordt niet alleen jouw onder de loep genomen, ook maken we een uitgebreide analyse van een aantal concurrenten. Het doel van deze analyse is om uit te zoeken waarom deze websites goed vindbaar zijn. Zo wordt een duidelijk beeld geschetst van de concurrentie en helpen deze inzichten bij de strategiebepaling voor de linkmarketing campagne. Deze inzichten helpen enorm bij het opzetten van een goede linkcampagne.

 • Uitwerken van contentideeën

  De audits leveren veel bruikbare informatie op. Nu is het tijd voor ons om écht het verschil te gaan maken met het bedenken, ontwerpen en creëren van waardevolle content. Hiermee zorgen we dat de juiste mensen jouw verhaal horen!

 • Het strategisch plannen van de link- en/of contentcampagne

  Timing is essentieel. Zowel voor het maken van een connectie als voor het vormgeven van de content. Soms is tijdloze ‘evergreen-content’ het juiste middel. Een andere keer een blog die messcherp inhaakt op de actualiteit. Wij hebben alle verschillende contentwapens in ons arsenaal.

 • Uitvoering

  Nú moet het gebeuren: de uitvoering. We zoeken - en vinden - altijd de meest oprechte insteek. We vinden de juiste ontvanger, de perfecte toon van de boodschap, om zo de juiste snaar te raken. Daarbij maken we handig gebruik van onze expertise, bronnen, creativiteit, ruime (+10 jaar) ervaring en ons inlevingsvermogen.

 • Rapportage en voortzetting

  Maandelijks rapporteren we op een duidelijke manier wat we gedaan hebben. Tegelijkertijd werken we aan nieuwe content plannen voor jou het verschil te laten maken. De resultaten van eerder gebruikte strategieën helpen ons daarbij. We blijven ontwikkelen, bedenken en uitvoeren. En we geven nooit op. Dat zie je terug in de resultaten!

Veelgestelde vragen over linkbuilding en linkearning

Er bestaan veel mythes omtrent linkbuilding. Daar gaan we liever niet op in. We kijken liever naar hoe we van waarde voor je kunnen zijn. De kans is groot dat als je vragen hebt je hieronder het antwoord vindt.

Hoe kunnen we starten met een linkcampagne?

Neem contact met ons op. Dan trekken we de agenda’s en plannen we een kennismakingsgesprek. Vervolgens kijken we doormiddel van de audits kritisch naar de content en links. In een strategische sessie presenteren we waar je staat, stemmen we af waar je naartoe wilt en bepalen we wat de slimste route tussen die twee punten is.

Welke informatie hebben jullie nodig om tot een inschatting te komen?

Dat is sterk afhankelijk van zaken als het type branche waarin je actief bent, je doelgroep en wat je wilt bereiken. De beste eerste stap is een kennismaking. Daarin nemen we alles door en komen we vanzelf bij de input die we nodig hebben.

Wat kost een linkcampagne?

Wij werken met een Minimum Engagement Fee (MEF). Dat betekent in ons geval dat alle campagnes beginnen bij € 2.500 exclusief btw per maand. Vanaf dit bedrag kunnen we een hoge standaard bieden en écht het verschil maken met onze inspanningen. Op de eerste dag van de volgende maand sturen wij de factuur voor alle werkzaamheden, samen met een specificatie daarvan. Zo weet je altijd precies wat we voor je gedaan hebben.

Hoeveel links kan ik verwachten?

Dit verschilt per branche, website en strategie. Zaken als gunfactor, relevantie, content en reputatie zijn van groot belang. Gemiddeld genomen scoren we zo’n 7-15 links per maand van waardevolle websites.

Wat kost één link?

De kosten van één link zijn lastig te bepalen. Hetzelfde geldt voor de opbrengsten. Eén link draagt bij aan de algemene vindbaarheid van een site, maar is ook onderdeel van een bredere strategie en campagne. Onze intentie is om links te verzorgen waarbij geen vergoeding betaald hoeft te worden, en dus gegund worden. Maar soms zijn we van mening dat betaalde links wél een waardevol middel zijn. Bijvoorbeeld door aan een goed doel te doneren of een publisher te bedanken voor de aandacht.

Garanderen jullie een top 3-plek in Google, Bing of Yahoo?

Nee, dat kunnen we niet garanderen. We kunnen de algoritmes en indelingen van dergelijke zoekmachines namelijk niet beïnvloeden. Wat we wél garanderen, is dat we zorgen dat we optimaal rekening houden met de zoekopdrachten en actuele interesses van mensen. Dat is namelijk waar een zoekmachine haar bestaansrecht aan ontleent. We besteden hier veel aandacht aan. En met onze ervaring, kennis en visie weten we hoe we een optimale situatie kunnen creëren, zodat zoekmachines simpelweg niet meer om jouw content heen kunnen.

Voorafgaand aan een linkmarketingcampagne

De linkmarketing campagne is in principe altijd de laatste stap in het SEO proces. De campagne komt het best tot zijn recht op het moment dat zowel de content als de techniek volledig "on point" is.

Ook mooie links realiseren?

Preview for similar posts is not available